Sremska Mitrovica – Evropska Komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se širom Evrope na ovaj dan organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima.

Aktivnosti koje Crveni krst sprovodi imaju veliki preventivni značaj, jer su usmerene na decu i mlade, kao posebne ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji, u svom radu mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima.

Crveni krst Sremska Mitrovica, povodom obeležavanja 18. oktobra Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u saradnji sa Učeničkim parlamentom Ekonomske škole „9.Maj“ realizovaće podelu propagandnog materijala na gradskom trgu u 11:00 časova.

Istog dana, sa početkom u 12:00 časova, u prostorijama Crvenog krsta, organizovaće se vršnjačka edukacija sa ciljem širenja svesti i znanja o opasnosti od trgovine ljudima, merama zaštite među mladima i drugim ranjivim ciljnim grupama, kao i ukazivanje, na uzroke, rizike i posledice trgovine ljudima.

Edukacija se realizuje u saradnji sa PU, pri čemu će policijski službenik, koji radi na poslovima suzbijanja ilegalnih migracija i trgovine ljudima, mladima ukazati na moguće opasnosti i načine prevazilaženja istih.

Možda Vam se svidi i