Atletičarima „Srema“ četiri medalja na krosu RTS-a

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Drugi po redu kros RTS-a u ovogodišnjoj seriji kroseva održan je prošle subote u Šapcu na terenima kraj Starog grada. Tradicionalno dobro organizavano takmičenje sa puno učesnika i jakom konkurencijom ispunilo je sva očekivanja ljubitelja atletike i kros trčanja.

Naravno, učestvovali su i članovi AK “Srem” i može se reći da su bili uspešni, sa bilansom od jedne zlatne i tri bronzane medalje.

Zlatnim odličjem se okitila Katarina Škorić u trci devojčica prvog razreda. Katarina je od samog starta izašla na čelo trke i tamo je ostala do ulaska u cilj. Pobeda nijednog momenta nije dolazila u pitanje.
Prvu bronzu za “Srem” osvojio je Milienko Ilić u trci dečaka trećeg razreda. Trčao je rezervisano do sredine trke a potom prešao na treću poziciju na kojoj je i završio trku.

kros1

Isto, bronzano, odličje u slično istrčanoj trci je osvojila i Mila Marinković. Takođe oprezna na početku ali odlučna da ubrza kada je bilo potrebno. Ivona Lajić završila je trku kao vrlo dobra šestoplasirana dok je Ksenija Zoranović precenila svoje mogućnosti na startu i to platila petnaestom pozicijom na cilju.

Mauna Mirko je bio treći u fantastično brzoj trci. Minić i Anastasijević su diktirali strahovit ritam a Mirko je bio uz njih veći deo trke. Na kraju ipak nije uspeo da im pomuti račune i zadovoljio se odličnim trećim mestom.

Četvrto mesto u trci dečaka drugog razreda osvojio je Aleksandar Jeftić što je veliki uspeh jer je ovo njegov prvi kros u ovako jakoj konkurenciji.

Sara Bertok je u trci devojčica sedmog razreda danas imala izuzetno jaku konkurenciju, hrabro se borila, na 10 metara od cilja izbila čak I na treću poziciju ali je na kraju završila kao peta. Trku je odlikovao veoma jak tempo, velik broj ravnopravnih trkačica, triler završnica, jednom rečju trka za atletske sladokusce. Sara je na kraju bila nezadovoljna svojim petim mestom, ali u takvoj konkurenciji biti peti nije neuspeh.

Šesto mesto osvojila je u trci devojčica predškolskog uzrasta Mia Ilić. Gužva na startu, nije se najbolje snašla a trka prekratka da bi se moglo nešto ispraviti.

U trci devojčica trećeg razreda nastupila je Teodora Čonić. Mala trema, duža trka od onoga na šta je navikla, malo gurkanja, na kraju solidno sedmo mesto i novo iskustvo.

Anja Lajić, takmičaraka u tehničkim i sprinterskim disciplinama završila je takmičarsku sezonu i u sklopu pripremnog perioda za narednu želela je da se oproba i na kros takmičenju. Završila je kao sedmoplasirana što je odlično s obzirom da su duže trke staze njoj apsolutna nepoznanica.
Deveto mesto osvojio je Lazar Andrić u trci dečaka četvrtog razreda. Masovna trka, jaka monkurencija, sasvim zadovoljavajući plasman.

Miroslav Grgić je trku dečaka osmog razreda započeo na tridesetoj poziciji a završio kao dvanaesti u svojoj drugoj trci za AK “Srem” sa tek mesec dana treninga, tako da je ovo dobar plasman.
Braća Miloš i Lazar Maksimović suse u svojim trkama (prvi i peti razred) plasirali negde na sredini ukupnog poretka trkača.

Svako ko je bio u Šapcu na krosu RTS-a imao je šta da vidi, mogao je uživati u skupu na kom su dominirali mladost, volja i borbeni duh.

You may also like