Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je večeras da je ukupna elektroenergetska situacija u Srbiji apsolutno stabilna i poručio da neće biti nikakvih restrikcija.
Antić je, tokom obilaska beogradskih elektrana, izjavio da se proizvodnja električne energije odvija po maksimalnim planovima.

„Apsolutno za restrikcijama ne postoji bilo kakva potreba. Naša proizvodnja se realizuje po planovima i svi naši bilansi su tako postavljeni da restrikcije nisu deo nijednog scenarija u ovom ili bilo kom trenutku u okviru elektroprivrede i naših energetskih kompanija“, naglasio je Antić.

Prema njegovim rečima, juče i danas je realizovana proizvodnja u termosektoru „preko 92 miliona kilovat sati struje, što su istorijski maksimumi“.

„Ukupan jučerašnja proizvodnja je bila 108 miliona, potrošnja 106 i očekujemo da ćemo slične podatke imati i za današnji dan“, kazao je ministar.

Snabdevanje gasom se odvija potpuno normalno i sve toplane u Srbiji rade u punom kapacitetu, rekao je Antić.

On je istakao da je stanje u distributivnoj mreži apsolutno stabilno i trenutno na celoj teritoriji Srbije imamo ispod 0,01 odsto kvarova, što znači da je to samo nekoliko stotina odnosno ispod 300 potrošača koji trenutno imaju neki poremećaj u snabdevanju električnom energijom.

„Imamo 150 dežurnih ekipa u okviru Elektroprivrede Srbije, koje su apsolutno spremne da u svakom trenutku reaguju i u nakraćem vremenu otklanjaju kvarove bez obzira na loše stanje na putevima i činjenicu da po tom pitanju postoji dosta problema“, rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, slično je i sa Elektromrežama Srbije pošto su svi njihovi kapaciteti maksimalno podignuti, a pripravnost apsolutna.

Možda Vam se svidi i