MLADIĆEVO (18) TELO PET SATI LEŽALO ISPRED PRODAVNICE: Vraćao se sa drugarima iz Rume i samo rekao da mu nije dobro

Od strane Ozon
0 komentar

Aleksandar D. (18) iz sela Jazak na Fruškoj gori preminuo je ispred prodavnice u centru sela, a njegovo telo ležalo je pet sati. Lekar je tražio obdukciju, dok sudija smatra da nije potrebno.

Dežurni lekar DZ u Irigu, koji je i konstatovao smrt, nije hteo da je potpiše dok ne uradi obdukciju.

Ilustracija

Ilustracija

Sudija se pozivao na to da nema tragova nasilja, te je zato odbio da se radi obdukciju. Tek kada su iz Pogrebnog preduzeća “Mulaj” iz Iriga zagarantovali da će Opština Irig snositi troškove obdukcije, telo nesrećnog mladića sklonjeno je od očiju prolaznika. Odatle je prebačen na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Aleksandra su zatekli meštani koji su u ranim jutarnjim satima krenuli u prodavnicu, a telo mu je bilo prekriveno belim čaršavom.

– On je bio sa drugovima u Rumi i kad su se vraćali požalio se u vozilu da mu je loše – priča Branko Grujić, kojem je ovaj događaj prepričao jedan od njegovih drugova koji su te večeri bili sa njim, pa dodaje:

– Taksista, koji ih je vozio, stao je u centru sela i svi su izašli napolje, da vide da li će mu biti bolje. Međutim, Aleksandar je počeo da krklja, pa su pozvali Hitnu pomoć. Nažalost, posle pokušaja reanimacije, lekar je konstatovao smrt.

Smrt je nastupila, kako je ustanovljeno, prirodnim putem.
– Mi smo se odazvali na poziv MUP i odmah otišli tamo. Zatekli smo nimalo prijatnu situaciju, okupljeni su bili svi u šoku. Kad su nam objasnili u čemu je problem, pozvali smo Institut za sudsku medicinu, jer dugo godina sarađujemo sa njima. Obećali smo da će odmah u ponedeljak ujutru Opština poslati garantno pismo da će ona snositi troškove obdukcije – priča pogrebnik Franja Mulaj.

Franja Mulaj je naglasio da u toku 60 godina rada, koliko posluje ovo preduzeće, nikada nisu imali ovakvu zamršenu situaciju.
Ipak je obdukcija urađena u ponedeljak i telo je predato porodici.

Aleksandar će biti sahranjen u utorak na groblju u Jasku.

Izvor/Novosti

Možda Vam se svidi i