Mitrovica dobila novog „gradonačelnika“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ognjen Kostić iz Laćarka danas je preuzeo funkciju malog gradonačelnika od Marka Ćelap koji je ovu titulu nosio prethodnih godinu dana.
On je tim povodom danas posetio Gradsku kuću gde ga je zajedno sa njegovom učiteljicom dočekao gradonačelnik Vladimirom Sanader.

„Mali“ gradonačelnik je sa „velikim“ gradonačelnikom pričao o svojoj školi, drugarima, učiteljici, a izneo je i jedan svoj problem, naime Ognjen bi jako želeo da se u gradu izgradi balon sala kako bi mogao da igra fudbal i tokom zime.

15328143_1783532878566320_1481172358_n

Ognjen je pobednik Konkursa „Kad porastem biću gradonačelnik“ koji je raspisan je u drugoj polovini novembra i to za učenike drugog razreda svih osnovnih škola sa teritorije Grada, a povodom obeležavanja Svetskog dana deteta. Od mnoštvo pristiglih radova Ognjenov je proglašen najboljim, a kao nagradu on je osvojio druženje sa gradonačelnikom, posetu Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici, besplatno klizanje tokom cele klizališne sezone i novogdišnji poklon paket. Graonačelnik Sanader je takođe dao obećanje ne samo novom malom gradonačelniku, nego i prošlom da će ih pozvati na svečano otvaranje bazena, ali i puštanja u rad podvožnjaka.

„Zaista sam oduševljen sa mojim „naslednikom“ i se nadam da će se njegova želja da bude gradonačelnik jednog dana zaista ostvariti, a do tog momenta treba mnogo rada, učenja, treba što više škola da završi da bi bio što bolji gradonačelnik, a ako to postane nadam da će on uspeti da prevaziđe sve nas i da će ostvari mnogo bolje rezultate“, rekao je gradonačelnik Sanader i pozvao bivšeg i sadašnjeg „malog“ gradonačelnika da sa njim budu na samom završetku velikih investicija, odnosno puštanju u rad istih.

mali-gradonacelnik

Pobednički rad Ognjena Kostić

Kada porastem još samo pola metra postaću gradonačelnik mesta u kom živim.
Možda bih trebao da budem strog, namrgođen i pomalo ljut kada postanem glavni u gradu. Možda bih trebao da naređujem, da kontrolišem i da budem heroj grada, ali mislim da neću.
Više bih voleo da u nekoj novoj balon sali odigram utakmicu fudbala sa svojim školarcima.
Znam sigurno da bi im se sidela moja ideja da napravimo jedan dobar bioskop i jednu dobru galaksi igraonicu i da svoje slobodno vreme provedu u njoj.
Moj grad bi bio grad slobode, grad čistoće, grad umetnika i grad ljudi dobre volje.
I zato vam kažem još samo malo, još samo pola metra i ja postajem gradonačelnik.

You may also like