Sremska Mitrovica – Srpski otmičari verovatno nisu imali pojma ko je italijanski biznismen Masimilijano Kolanđeno, koga su kidnapovali prošle nedelje i tražili otkup od milion evra.

Italijanski mediji praktično zbijaju šale na račun uhapšenih otmičara iz Sremske Mitrovice, podsećajući na obimnu biografiju Kolanđena, u kojoj se izdvaja njegova povezanost sa strankom Narod slobode Silvija Berluskonija, ali i urbana legenda o tome kako nije ukazao ni trunku poštovanja Nikoli Femiju, bosu čuvene mafijaške organizacije „Ndrangeta“ iz Kalabrije.

Konstatacije tamošnjih medija svode se uglavnom na to „koliko treba da si glup da otmeš Kolanđena“. Naime, ovaj vlasnik čuvenog rimskog restorana „La Locanda di Caio Mario“ navodno je uzeo zajedno sa jednom ženom iz suda i karabinjerom 100.000 evra ni manje ni više nego od Nikole Femije, bosa „Ndrangete“.

Navodno su mu obećali da će izdejstvovati pred sudom oslobađajuću presudu, iako mu je pretila kazna od 23 godine zbog trgovine drogom. Kada je presuda objavljena, bos je poludeo i poslao Kolanđenu poruku: „Ima da to završiš, a posle ćemo drugačije razgovarati. Pokajaćeš se i novac ćeš mi vratiti sa kamatom“.

Kolanđeno je, inače, vlasnik agencije za nekretnine u Rimu. U Srbiju je došao na nagovor jednog člana otmičarske grupe koji inače živi u Italiji i bavi se izdavanjem apartmana, i to sa namerom da kupi firmu za milion evra. Petorka ga je, međutim, zatvorila i tražila otkup, ali oni su potom uhapšeni.

Kolanđeno se nije puno potresao, a Femija je i sada u zatvoru. Medije su tada preplavile fotografije bivšeg senatora i funkcionera Berluskonijeve stranke Serđa de Gregorija u društvu Kolanđena, koji mu je, navodno, bio savetnik.

(Blic)

You may also like