Kod lekara i posle Nove godine sa starom zdravstvenom knjižicom

Od strane Ozon
0 komentar

Krajnji rok za podnošenje zahteva za izdavanje elektronske kartice zdravstvenog osiguranja je 31. decembar. Ipak, ako zahtev ne podnesete do tada, nećete ostati bez lekarske pomoći u slučaju bolesti.

Oni koji pre Nove godine podnesu zahtev, a ne dobiju pre 1. januara novu elektronsku knjižicu, lečiće se na osnovu stare zdravstvene knjižice ukoliko je overena.

U slučaju da zdravstvena knjižica ističe 31. decembra, a građanin nije podneo zahtev za elektronsku karticu zdravstvenog osuguranja treba da overi staru zdravstvenu knjižicu i zatim da podnese zahtev za karticu zdravstvenog osiguranja ili samo da podnese zahtev za karticu na osnovu kojeg će u ispostavi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dobiti obrazac potvrde na osnovu kog će moći da se leči.

Ako ste zaposleni, ne morate sami da podnosite zahtev za karticu. U najvećem broju slučajeva poslodavac za zaposlene i članove porodice zaposlenih podnosi zahtev za izdavanje kartica. Zahtev za izdavanje potvrde za zaposlene takođe podnosi poslodavac.

– Poslodavac zahtev može podneti i putem mejla upućenog matičnoj filijali na obrascu koji se može preuzeti na sajtu RFZO. Nije smetnja ni da zaposleni sam za sebe i članove porodice podnese zahtev za izdavanje zdravstvene kartice. Zaposleni ne može podneti zahtev za overu zdravstvene knjižice, odnosno kartice, jer je to u nadležnosti poslodavca – objašnjavaju iz RFZO

Blic

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik