I Belgijanci na Srem folk festu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Organizator „Srem folk festa“ Centar za kulturu „Sirmiumart“, svake godine se trudi da na Festival dovede folklorne ansamble iz zemalja čije nastupe do sada Mitrovčani nisu imali priliku da pogledaju, a kao jedna od tih zemalja je i Belgija, koju će na najvećem sremskomitrovačkom Festivalu predstavljati Folklorno – plesna grupa „Pajottenland“.

Folklorno plesna grupa „Pajottenland“ (Dilbek, Belgija) osnovana je 1959. godine sa ciljem da sačuva i održi tradiciju flamanskih igara i muzike. Ansambl dolazi iz ruralne oblasti Pajotenlend, zelene, brdovite, farmerske regije zapadno od Brisela, i broji više od 130 članova, od 6 do 66 godina starosti. Na njihovom repertoaru se, pored starih tradicionalnih plesova, nalaze i savremene koreografije koje sadrže i folklorne korake, Želja im je da ožive svoju kulturu i bogatu flamansku tradiciju i daju joj svoj lični pečat, donoseći zabavu za sve uzraste.

BELGIJA

Program ansambla „Pajottenland“ je kombinacija plesa, muzike i koreografije, u originalnim kostimima, sa adekvatnim rekvizitima i uvek uz malo humora. Nastupaju obavezno u pratnji orkestra i rado su viđeni gosti na brojnim međunarodnim festivalima.

Centar za kulturu „Sirmiumart“

Možda Vam se svidi i