Grad Sremska Mitrovica uklanja useve sa uzurpiranog zemljišta

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema informacijama iz Gradske uprave za poljoprivredu, na teritoriji grada Sremska Mitrovica uzurpirano je oko 30 hektara državnog zemljišta, za koje nisu potpisani ugovori naknadno niti je poznato ko su uzurpatori. Do navedenog podataka došla je Republička poljoprivredna inspekcija iz Beograda, koja je na poziv iz Uprave za poljoprivredu obavila inspekcijsku kontrolu na teritoriji grada Sremska Mitrovica.

„Nakon inspekcijske kontrole i sačinjavanja zapisnika, mi imamo podatke da je uzurpirano na našoj teritoriji do 30 hektara površina državne zemlje za koje nemamo potpisane ugovore i za koje ne znamo ko su uzurpatori“, rekao je Vladimir Nastović, načelnik GU za poljoprivredu.

On je objasnio da je u ovakvim situacijama naredni korak skidanje useva sa uzurpiranog zemljišta.

„Mi smo već u fazi realizacije tog narednog koraka, čekamo da bude doneta skupštinska odluka o skidanju useva koja će se vrlo brzo nači kao tačka na dnevnog reda na sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica“, objašanjava Nasović i dodaje da će za skidanje useva biti raspisana javna nabavka .

On se osvrnuo i na priče koje se mogu čuti među sremskim i mačvanskim poljoprivrednicima u kojima se negoduje što skidanje useva nije već završeno.
„Na uzurpiranim površinama, nakon inspekcijske kontrole, poznato je da se nalazi zasejana kultura soje, a njen period skidanja je kraj avgusta, početak septembra, tako da imamo dovoljno vremena da sprovedemo postupak skidanja useva i to je jedini razlog zašto to dosad nije urađeno“, objašnjava Nastović.

Za kraj on dodaje da će nakon skidanja useva sa uzurpiranog zemljišta, zakonskom procedurom ono biti skladišteno.

Foto: bif.rs

Možda Vam se svidi i