Gasi se JP „Direkcija za izgradnju grada“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na današnjoj Skupštini grada doneta je odluka o likvidaciji Javnog preduzeća „Drekcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica“.

„Likvidacije Direkcije je u skladu sa propisima o budžetu koji je usvojila Vlada Republike Srbije. Mi smo na žalost bili prinuđeni na ovaj potez s obzirom da u ovoj formi Direkcija više ne može da opstane, odnosno njeno postojanje je trenutno u suprotnosti sa važećim zakonom“, rekao je dosadašnji direktor JP „Direkcija za izgradnju grada, Vladimir Sanader.

On je objasnio da će iz Direkcije nastati tri nova subjekta, jedno je Javno preduzeće „Urbanizam“ koje će nastaviti da se bavi urbanističim planiranjem na novou grada, zatim drugo preduzeće biće „Gradsko stanovanje“ koje će pruzeti poslove održavanje stambenih zgrada i poslovnog prostora kojima gazduje grad Sremska Mitrovica, a treći subjekat jeste novoformirana Gradska uprava za infrastrukturu i imovinu koja će se i dalje baviti izgradnjom novih infrastrukturnih objekata na teritoriji Grada.

Što se tiče zaposlenih koji su do sada radili u Direkciji, prema rečima Sanadera oni će preći u ova tri subjekta ili neke druge gradske uprave.

„Svi koji su bili zaposleni u Direkciji biće raspoređeni na nova radna mesta“, kratko je zaključio Sanader..

Možda Vam se svidi i