Sremska Mitrovica – Pre nekoliko dana u Sremskoj Mitrovici je završen 28. Međunarodni futsal turnir koji je kao i prethodnih godina privukao veliki broj učesnika, ali i gledalaca. Tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su sumirani svi rezultati turnira.

Pokrovitelj turnira bio je Grad Sremska Mitrovica, generalni sponzor turnira servis „Euro –car Kuzmanovski“, a organizator Poslovno sportski centar „Pinki“. Turnirom je rukovodio organizacioni odbor na čelu sa zamenkom gradonačelnika, Tomislavom Jankovićem.

Na turniru je učestvovalo ukupno 113 ekipa koje su se takmičile u šest kategorija i to: pioniri (17), kadeti (17), omladinci (14), seniori (44), mlađi veterani (13) i stariji veterani (8). Odigrano je ukupno 179 utakmica, a postignuto 1628 golova.

12443808_1660798297506446_986135564_o

Prvo mesto u kategoriji pionira osvojila je ekipa „My dreams“ iz Laćarka, dok je drugo mesto pripalo ekipi „Srem I Agrožito“ iz Sremske Mitrovice“. Ovo je jedina kategorija u kojoj nije dodeljena novčana nagrada. U kategoriji kadeta najbolja je bila ekipa „VS Bavet fish coorp“ iz Kuzmina koja je osvojila novčanu nagradu u iznosu od 30.000 dinara. Druga u kategoriji kadeta bila je ekipa „Optika Kuburić“ iz Sremske Mtrovice. Kod omladinaca najbolja je bila ekipa „Sambi taski“ iz Sremske Mitrovice kojoj je pripala novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara, druga u ovoj kategoriji bila je ekipa „Maisadur“, takođe iz Sremske Mitrovice. Prvu i najveću nagradu turnira koja je dodeljena na turniru i to u kategoriji seniora u iznosu od 600.000 dinara osvojila je ekipa KMF „Euro motus“ iz Beograda, dok je druga u ovoj kategoriji bila ekipa „Lampone meridian“ iz Novog Sada. Ekipa „Mitroprevoz“ iz Sremske Mitrovice bila je najbolja u kategoriji mlađih veterana i to odmah ispred ekipe „Gold spid i Dolce casa“, takođe iz Sremske Mitrovice, prva nagrada u ovoj kategoriji iznosila je 30.000 dinara. Prvo, odnosno drugo mesto u kategoriji starijih veterana zauzele su ekipe iz Šapca. Ekipa „Dok“ je zauzela prvo mesto i osvojila nagradu od 20.000 dinara, dok je ekipa „Gradski“ bila druga.

Početak turnira obeležila je revijalna utakmica petlića škole fudbala „Sirmijum“, a ekipa FK „Radnički“ odigrala je prvu zvaničnu utakmicu turnira. U toku polufinalne večeri odigrana je revijalna, kombinovana utakmica između muzičara Amadeus benda, glumaca filma „Montevideo“, igračica ŽFK „Sremice“ i predstavnika lokalne samouprave.

Preko 8.000 gledalaca sa plaćenim ulaznicama je posetilo turnir na kojem su učestvovale ekipe iz sremskog i mačvanskog okruga, kao i ekipe iz Republike Srpske.

„Sedam dana nakon završetka 28. Međunarodnog futsal turnira, najvećeg sportskog događaj u našem gradu, sumirali smo sve utiske i mogu slobodno da prenosem veliko zadovoljstvo svih učesnika na ovom turniru, kako onih koji su se takmičili, tako i mnogobrojne publike, pored njih zaista i mi imamo razlog za zadovoljstvo realizacijom turnira bez, jer je on održan bez i jednog incidenta, onako kako smo i zanmislili i planirali. Mi ćemo mu i u narednom perodu posvetiti pažnju ovom turniru i pokušati da on bude veći i bolji nego ove i prethodnih godina“, na konferenciji za medije rekao je Tomislav Janković rukovodilac organizacionog odbora turnira.

Direktor PSC „Pinki“, Vasilj Ševo takođe je iskazao zadovoljstvo uspešnom realizacijom turnira koji je finansijski doneo veliku dobit sportskom centru i gradu On se zahvalio kako zaposlenima u samom sportskom centru, tako i Gradu Sremske Mitrovica, sponzoru i svim Mitrovčanima koji su dali svoj doprinos da ovaj turnir bude veliki kao što jeste.

28. Međunarodni futsal turnir je održan u PSC „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici u periodu od 20. decembra 2015. do 15 januara 2016. godine i trajao je 21 takmičarski dan.

Možda Vam se svidi i