Festival tamburaške muzike „Mlade žice“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Šesti festival tamburaške muzike omladinskih orkestara i malih tamburaških sastava „Mlade žice“ održaće se u subotu 9. aprila 2016. godine u 18 časova, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, u Sremskoj Mitrovici. Organizator Festivala je Centar za kulturu „Sirmiumart“, a ulaz je besplatan.

Kao i do sada, Festival je revijalnog karaktera, a njegovim održavanjem doprinosi se negovanju muzičke tradicije tamburaške muzike na našim prostorima i afirmaciji mladih umetnika.

Ove godine na njemu učestvuje sedam orkestara: Omladinski orkestar HKPD „Tomislav“ Golubinci, Tamburaški sastav „Erdevički tamburaši“ iz Erdevika, Omladinski tamburaški orkestar Centra za kulturu iz Kuzmina, Kamerni sastav Hrvatske glazbene udruge „Festival bunjevački pisama“ iz Subotice, Pripremni dečji sastav GTO „Branko Radičević“ iz Rume, združeni orkestar Tamburaške sekcije HKPD „Matija Gubec“ i RTO „Plavi čuperak“, takođe iz Rume, i domaćin – Tamburaški orkestar „Srem“ Centra za kulturu „Sirmiumart“ iz Sremske Mitrovice.

Festivalski repertoar čine raznovrsne kompozicije koje su deo narodne baštine, kao i one koje pripadaju starogradskoj, filmskoj i savremenoj muzici, koju su pisali kompozitori ХХ veka. Uz pratnju orkestara, nastupiće i nekoliko vokalnih solista i pevačkih grupa.
PLAKAT - Mlade zice

Ucesnici 2016

Možda Vam se svidi i