EPS: Neće biti poskupljenja!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kako je izjavio generalni direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić, cena struje neće biti povećana.

Razlozi za to su efikasno poslovanje ovog preduzeća ali i ostvarene uštede, koje se mere u milijardama dinara. „U prva tri meseca ove godine ušteđeno je preko šest milijardi dinara i ostvaren 6,5 puta veći profit od očekivanog – 14 milijardi, te je na izvozu struje u prva četiri meseca zarađeno oko 42 miliona evra“, rekao je Grčić gostujući na Radio Televiziji Srbije.

On takođe navodi da je težnja kompanije da sa ovom cenom, koja je najniža u regionu, bude još profitabilnija, ali i da će se nastaviti proces reorganizacije i to u vidu pripajanju EPS snabdevanja EPS-u. Što je najbitnije, ta integracija neće izazvati nikakav poremećaj ni što se tiče smanjenja broja radnika.

struja (1)

Kaže i da je plan EPS-a da do kraja godine smanji za 1.000 automobila svoj vozni park, a smanjiće, najavljuje, i broj skupocenih automobila.

-Mi smo priču o prodaji 1.000 automobila već počeli, prvih 99 je već u proceduri, a formiran je stručni tim koji pravi realnu procenu koliko je kom sektoru potrebno automobila. Planiramo da uniformišemo ceo vozni park, čime ćemo napraviti ogromne uštede – naveo je Grčić.

Možda Vam se svidi i