Biznis ćoše u Sremskoj Mitrovici 16. juna

Od strane Ozon
0 komentar

Skup preduzetnica „Biznis ćoše“ održaće se u četvrtak 16. juna u 18:30 časova u BukBar Knjižari (Zanatlijska 3) u Sremskoj Mitrovici, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Opportunity banke i uz medijsko pokroviteljstvo Ozon radija, a u organizaciji Educom-a, centra za lični i profesionalni razvoj.

Ulaz je slobodan! Samo je važno da se prijavite na mejl preducom021@gmail.com ili na brojeve telefona: 021 / 503 899, 065 / 40 80 106.

Tema skupa, odnosno panela je „Kako poslovati u Srbiji kada ste žena“.

Panelistkinje su uspešne žene, preduzetnice iz Sremske Mitrovice: Dijana Šćekić Aštalkovski (Ozon radio), Mirjana Petaković (knjigovodstvena agencija Praksa), Milijana Kolibar (KAF Sirmium Legionaries) i Tamara Pajkanović (Školica muzike Vivak).

„Biznis ćoše“ je do sada održano u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Somboru i Beogradu, a do kraja juna realizovaće se još u Subotici (23.06.) i za kraj projekta ponovo u Novom Sadu (30.06.).

Preko 150 žena prisustvovalo je panelima i slušalo uspešne poslovne priče, a mnoge od njih smo podstakli na pokretanje sopstvenog biznisa i učinili da se mnoge preduzetnice upoznaju i ostvare nove saradnje.

„Biznis ćoše“ je događaj koji okuplja preduzetnice, one koje tek planiraju da to postanu, kao i sve kojima je potrebno unapređenje poslovanja i networking.

Ovom prilikom pozivamo sve preduzetnice i one koje planiraju da to postanu, da nam se pridruže u četvrtak 16. juna kako bi iz prve ruke čule kako se pokreće biznis, koji su koraci ka uspešnom poslovanju, kako prevazići prepreke, kako doći do uspeha. Ovo je idealna prilika da kroz druženje razmenite kontakte i ideje,a možda na licu mesta i uplovite u nove poslovne poduhvate.

Cilj okupljanja jasno ukazuje na međusobno povezivenje kao i dokaz da međusobno udruživanje poslovne snage u Srbiji može da doprinese uspehu u poslovanju. Primerom iz prakse želimo da ukažemo da u Srbiji može uspešno da se započne posao i da se uspešno posluje. „BUDI I TI USPEŠNA POSLOVNA PRIČA.!“

Kolaz
Milijana Kolibar: Američki fudbal iz ženskog ugla

Panelistkinja koja ima značajnu ulogu u sportu u Srbiji pričaće nam kako je poslovati u ovoj oblasti kada ste žena. Milijana Kolibar rođena je 22. juna 1966. godine u Sremskoj Mitrovici. Udata, majka jednog deteta, sin 27 godina.
Po obrazovanju, kulturolog, ali time se nikada nisam bavila. Na čelo KAF Sirmium Legionaries sam došla 2008. godina u januaru. Dakle, predsednik sam Kluba 8 i po godina. Od improvizovanog kluba, došli smo do pozicije da se takmičimo u najvišem rangu takmičenja u američkom fudbalu u Srbiji.
Imamo reprezentativce u svim selekcijama (pioniri, juniori, seniori, žene), tako da oblačenje nacionalnog dresa Srbije govori u prilog ozbiljnosti rada, organizacije, a na kraju i posvećenosti Legionara.
Još jedan uspešna preduzetnica – Dijana Šćekić Aštalkovski, glavna i odgovorna urednica radija „Ozon“

Još jedana uspešna žena biće učesnica Skupa preduzetnica „Biznis ćoše“ u Sremskoj Mitrovici. Detinjstvo i mladost provela u Somboru. Studirala na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu a za novinarstvo se odlučila 2000. godine.  Na BK univerzitetu u Beogradu završila novinarstvo. U novinarstvu je od 2000. godine. 2010. godine završila i obuku u Bonu, Nemačka, u okviru DW-Akademie (Dojče vele Akademija, medijski obrazovni centar nemačkog javnog radio-difuznog servisa za inostranstvo).

Prošla uobičajeni put od saradnika do urednika u rubrici, glavnog i odgovornog urednika radija „Ozon“. Trenutno (2016. godina) na mestu direktora i glavnog i odgovornog urednika radija „Ozon“ iz Sremske Mitrovice. Afirmisala se prateći ekonomske i kulturne događaje. Radila za nekoliko političkih serijala za ANEM a u saradnji sa novinarskim udruženjem UNS realizovala, 2008. godine, jednu od največih kampanja u Srbiji protiv piratskih elektronskih medija. Radila veliki broj istraživanja na temu „Ekonomija i ekologija“ za Deutsche Welle. 2010. godine uradila je istraživanje o ekološkim zagađenju u Sremu uz podršku Danskog udruženja za istraživačko novinarstvo. Bavi se i internet novinarstvom, uređuje i administrira nekoliko veb portala. Osim novinarstva bavi se i audio produkcijom. Istovremeno uspešno vodi i sopstvenu agenciju Ozon media koja se bavi marketingom i informisanjem.

Tamara Pajkanović: Ljubav prema muzici pretvorila u sopstveni biznis

Tamara Pajkanović je rođena 13.09. 1971. U Sremskoj Mitrovici. Završila je Visoku školu za obrazovanje vaspitača i specijalizirala u oblasti Muzika i scenski izraz za decu predškolskog uzrasta. Muzikom se bavi od svoje sedme godine i usavršava svoja znanja u toj oblasti kroz osnovnu, srednju muzičku školu i muzičku akademiju.

Radila je par godina kao nastavnik u osnovnim i srednjim školama i osamnaest godina u Muzičkoj školi. 2016. osniva samostalnu Školicu muzike koja je u ovoj godini ostvarila brojna gostovanja, festivale i nagrade. Muzičkom zabavištu dala ime „ Vivak“ i podigla nastavu na viši nivo. Pored rada sa decom od tri do sedam godina, stvorila i hor „Vivak“ koj danas ima zavidan nivo interpretacije i bogatstvo repertoara. Osmislila i organizovala dečji festival „ Vivkovizija“ koji se održao šest godina za redom uz podršku grada Sremske Mitrovice. Do sada sa decom ostvarila preko četiri stotine koncerata, nastupa, gostovanja. Koncerti su scensko –muzički spektakl kako za decu, tako i za roditelje. Deca pevaju, glume sviraju. Autor je mnogih dečjih kompozicija i tekstova za dečje pesme. Član i predsednik žirija na mnogim dečjim festivalima. Sarađuje sa piscima, kompozitorima, dirigentima. Bavi se humanitarnim radom. Takođe je i dirigent dečjeg crkvenog hora „ Blagoslov“ pri haramu Sv. Dimitrija u Sremskoj Mitrovici i dirigent dečjeg crkvenog hora „ Blagovesnik“ u Šašincima. Snimila je sa decom tri CD-a. Dva duhovne i jedan dečje, svetovne muzike. U braku je 25 godina i ima troje dece.

Mirjana Petaković: Ljubav i sloga u porodici su motiv za nove izazove u privatnom biznisu

Mirjana Petaković ima 62 godine i mlada je penzionerka sa svega 12 dana penzionerskog staža. Još uvek je radno angažovana i poslom knjigovodstva bavi se od samog završteka srednje škole. Kada sam bila prinuđena da prestanem dea radim u firmi u kojoj sam radila oko dvadesetak godina morala sam sebi tražiti novi put, kaže Mirjana. Zaposlila sam se u jednoj privatnoj firmi kao knjigovođa i pošto sam ušla u taj svet biznisa ubrzo sam imala i svoje nove klijente koji su me naprosto sami pronalazili.

Zbog svega toga otvorila sam svoju Agenciju za vođenje knjiga i taj posao sam obavljala posle redovnog radnog vremena. Sticajem okolnosti zapošljavam se u jednoj budžetskoj ustanovi, nailazim na velike novine u samom knjigovodstvu i uopšteno sve je nešto novo i drugačije, novi izazovi. No i dalje proširujem svoj privatni biznis i posvećujem se totalno tom poslu. Sve to nebi mogla raditi da nemam podršku svojih ukućana kaže gospođa Petaković. Muž invalidski penzioner, dva sina, dve snaje i troje unučadi, mi se svi dopunjujemo, živimo svi zajedno i borimo se za opstanak.
Sinovi su mi zaposleni, a snaje obe medicinske sestre su bile bez zaposlenja.Zbog želje za radom a i potrebe jednoj snaji otvaramo Radnju za spremanje brze hrane /forneti, razni senviči, palačinci i slično, a drugoj Ambulantu za zdravstvenu negu u Laćarku koja je druga po redu u Sremu.
Možda, vrlo retko,ali u našoj porodici su preduzetnici svekrva i dve snaje. Svaka ima svoju preduzetničku radnju.

Normalno, ja sam tu da im dam podršku u svemu tome a i one su mi novi klijenti.Teško je u današnje vreme baviti se tim poslom, ali ljubav i sloga daju nam motiv da idemo dalje poručue Mirjana. Veliku podršku i dobru saradnju imamo sa Oportuniti bankom sa kojom smo u saradnji od samog njihovog početka rada u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i