Biomasa potencijal Srema

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici prošle nedelje održan je drugi sastanak Međuopštinske radne grupe (MORG) za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije u Sremskom okrugu.

„Ova radna grupa, koja je praktično četvrta grupa vezana za razvoj infrastrukture u Sremu koju vodi Regionalna razvojna agencija Srem, ima kao svoj radni zadatak pripremu projekta iz oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti“, rekao je Milan Mirić direktor Regionalne razvojne agencije Srem.

On je objasnio da su drugom sastanku prisustvovali i predstavnici nemačkog GIZ-a i švajcarskog SDC-a.

„RRA Srem uspostavila je kontakt sa Gizom i SDC upravo na temu obnovljivih izvora energije, zapravo biomase. Svima je poznato da je Srem region koji ima veliki potencijal u biomasi, postoje već neki urađeni projekti, ali smatramo da ima još dosta toga da se uradi“, rekao je Mirić i dodao da je RRA Srem već uradila jednu studiju potencijala biomase koja je praktično i bila povod da GIZ i SDC prepoznaju ovaj region.

Na sastanku su pored predstavnika RRA Srem, GIZ-a i SDC-a učestvovali i predstavnici civilnog sektora, javnih preduzeća, i pojedinci zainteresovani za ovu temu.

Možda Vam se svidi i