APR: Od danas dostupan i spisak loših direktora

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Lista loših direktora koji su svojim poslovanjem naneli štetu preduzećima, partnerima ili zaposlenima biće dostupna javnosti od danas na sajtu Agencije za privredne registre.

U ovoj elektronskoj bazi osim direktora mogu da se nađu i vlasnici firmi, članovi NO ukoliko su protiv njih izrečene krivične, prekršajne ili upravne sankcije. Takvim rukovodiocima biće izrečene privremene mere, poput zabrane poslovanja, osnivanja novih firmi ili raspolaganje novcem.

U evidenciji će biti upisani podaci o licu s privremenim ograničenjem, o pravnom osnovu, datumu donošenja, pravnosnažnosti ili izvršnosti akta kojim je određeno privremeno ograničenje prava. Prema pisanju Blica, međutim, zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti neće biti dostupni podaci iz kaznenih evidencija.

U centralnoj evidenciji privremenih ograničenja pravnih lica biće dostupno ime vlasnika ili direktora, kao i osnov po kome je upisan.

APR je odgovorna za formiranje sistema, a kako su nam rekli, prvog dana kada platforma počne s radom neće se videti nijedan podatak jer će se lista postepeno puniti. Upis podataka će se vršiti po službenoj dužnosti.

Možda Vam se svidi i