Kup Srbije: Španović, Kolašinac, Terzić u Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Finale Kupa Srbije u atletici za seniore i seniorke održaće se na Atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici u subotu, 4. i nedelju, 5. juna.

Tim povodom danas je u Grdskoj kući održana konferencija za medije na kojoj su prisustvovali predstavnici organizatora takmičenja, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport Ilija Nedić, Drago Maričić, Goran Marčeta i Dragiša Đorđić ispred AK „Srem“ i Dragan Jovanović ispred Atletskog stadiona. Pored njih u realizaciji takmičenja učestvovaće i Zbor atletskih sudija Sremska Mitrovica.

Kako je najavljeno na konferenciji, na takmičenju će učestvovati oko 300 takmičara iz 80 klubova iz Srbije, od tog broja AK „Srem“ će predstavljati osam atletičara i to Miloš Mitrović i Stević Slavko u skoku u vis, Ana Dasović u bacanju diska, Igor Maljković u istoj disciplini i Nataša Kuzmić, Sanja Veselinović i Maja Drljača u skoku sa motkom i Stanimirović Sara u bacanju koplja. Našim atletičarima će pridružiti i neka od trenutno najpoznatijih imena u svetu atletike kao što su Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Amela Terzić…

Kup Srbije za seniore i seniorke ujedno je i kvalifikaciono takmičenje za učešće na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama u Riju ove godine.

„Organizacija Kupa Srbije je još jedno značajno priznanje za AK „Srem“ i Ustanovu Atleski stadion koji su se tokom prethodnog perioda pokazali kao dobri organizatori i još boji domaćini i zaslužili održavanje ovog takmičenja u našem gradu, što je čast i privilega, ali i velika obaveza i odgovornost“, na konferenciji rekao je načelnik Nedić i dodao da se jedino nada da će vreme biti lepo što je preduslov za dobro takmičenje i rezultate.

Goran Marčeta, predsednik AK „Srem“ istakao je da je Kup Srbije jedno od najvažnijih i najjačih atlestkih takmičenja u Srbiji i da sjajni takmičari koji će uzeti učešće na Kupu ove godine garantuju kvalitetno takmičenje. On je rekao da će Klub i u narednom periodu raditi na tome da se što više ovakvih takmičenja održi u Sremskoj Mitrovici i izrazio nadu da će veliki broj Mitrovčana isprati Kup.

Dragiša Đorđić, trener AK „Srem“ se nadovezao na reči Marčete objašnjavajući da se Kup održava po sistemu kvalifikacija i da će u finalu učestvovati po 12 najboljih atletičara Srbije u svakoj disciplini.

Dragan Jovanović, direktor Atletskog stadiona kratko je rekao da je stadion kao i uvek spreman za jedno ovako veliko i važno takmičenje i da nema ni najmanju sumnju u to da će se takmičenje realizovati bez ikakvih problema.

„U prethodnom periodu realzovali smo nekoliko takmičenja i za svako od njih smo dobili pohvale od Atletskog saveza Srbije, tako da nema razloga da se to ne ponovi i ovaj put“, rekao je Jovanović.

Drago Maričić, iz AK „Srem“ objasnio je da je klub oštećen za nastupe nekoliko najboljih takmičara kao što su Marija Vučenović, Vanja Spajić i Darko Radaković, ali da svakako očekuje da ostali takmičari daju sve od sebe i predstave svoj klub i grad u najboljem svetlu.

Svečano otvaranje takmičenja zakazano je za subotu, 4. juna u 16:45 časova.

Satnica takmičenja:

satnica subota

 

satnica nedelja

Možda Vam se svidi i