Pucano na kuću Aleksandra Prodanovića

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prethodne noći, oko tri sata posle ponoći iz vozila u pokretu ispaljeno je nekoliko hitaca u kuću Aleksandra Prodanovića. Prodanović je na lokalnim izborima bio nosilac liste Ujedinjena opozicija Mitrovice i predsednik je Gradskog odbora stranke Zajedno za Srbiju.

Na kuću Aleksandra Prodanovića, nepoznati počinioci noćas su ispalili četiri metka. Jedan metak, koji je ispaljen iz pištolja iz automobila u pokretu, završio je u dnevnoj sobi Aleksandra Prodanovića, dok su ostala tri završila u štoku vrata, strujomeru i na fasadi kuće.

Prodanović  smatra da napad ima političku pozadinu.

Povređenih, na svu sreću, nije bilo, a sam Prodanović kaže da je njemu i više nego jasno o čemu se radi. „Ja sam i prethodne četiri godina bio jedina opozicija ovoj vlasti, a izvesno je da ću i naredne četiri godine biti vrlo ozbiljna opozicija, tako da ne vidim drugi motiv do politički“, rekao je Prodanović u razgovoru za Radio Ozon istakavši da do sada nije dobijao nikakve pretnje.

prodanovic
Prodanović kaže da je ekipa forenzičara sremskomitrovačke policije dobro obavila uviđaj i dodaje da se nada da će zahvaljući njihovom radu i snimcima sigurnosnih kamera sa okolnih objekata počinioci biti otkriveni.

On takođe dodaje da se nada da će biti pronađeni i počinioci, ali pre svega oni koji su to isplanirali. „Nije bitno ko je povukao oroz, kao što nije važno što sam baš ja u pitanju. Bitno je da se pronađu oni koji stoje iza toga i da svi građani budu bezbedni“, rekao je on.

Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici Policijske uprave su izvršili uviđaj, izvestili Tužilaštvo i preduzeli mere da se utvrde sve činjenice i identifikuju počinioci. Prodanović, prema sopstvenom priznanju, na rad Policije nije imao nikakve zamerke.

foto:kurir.rs

Možda Vam se svidi i