28 JUL: Letnja slava manastira Bešenovo

Od strane Ozon
0 komentar

Sveti Kirik i Julita (28.juli 2016), letnja slava Manastira Bešenovo biće obeležena svetom arhijerejskom liturgijom koju će služiti vladika sremski gospodin Vasilije uz sasluženje monaštva i sveštenstva Eparhije sremske, a koja počinje u 9.00 časova.

Po završetku liturgije oko 11.30 biće održano pesničko slovo ispod starih lipa i proglašeni pobednici na ovogodišnjem, sada već tradicionalnom pesničkom konkursu „Bešenovska prinošenja“, čija je ovogodišnja tema bila „Fruška goro, Bogu nek je slava!“

Na ovogodišnji konkurs pristigli su radovi od oko 140 pesnika iz 11 država. Pesme su stizale iz svih krajeva sveta, od Amerike, Australije i Nemačke do Japana, Švajcarske i Danske. Najviše ih je iz okruženja: Hrvatske, Srpske, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.
U 15. časova biće ispraćene mošti prepodobne mati Angeline na svoje sledeće odredište.

Po završetku liturgije biće proglašeni pobednici i pročitate nagrađene pesme na ovogodišnjem, sada već tradicionalnom pesničkom konkursu „Bešenovska prinošenja“ čija je ovogodišnja tema bila „Fruška goro, Bogu nek je slava!“
Na ovogodišnji konkurs prijavilo se oko 140 pesnika iz 11 država, zastupljeni su autori od Australije do Amerike i od Japana do Danske.

Možda Vam se svidi i