Uvođenje u vojnu evidenciju od ponedeljka

Sremska Mitrovica – Od ponedeljka 2. februara, pa sve do petka 27. februara vršiće se uvođenje u vojnu evidenciju.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva sva lica muškog pola sa teritorije opštine Sremska Mitrovica, rođena 1997. godine i starijih godišta (1984 – 1995.) koja iz određenih razloga do sada nisu uvedena u vojnu evidenciju u kalendarskoj godini u kojoj su navršila 18 godina života, da se jave u OPŠTINSKU KANCELARIJU CENTRA MINISTARSTVA ODBRANE PO MESTU PREBIVALIŠTA (Sremska Mitrovica, Ruma, Šid, Pećinci i Irig) radi uvođenja u vojnu evidenciju u periodu od 2. do 27. februara.

Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se svakog radnog dana u opštinama Sremska Mitrovica, Ruma, u opštini Irig svakog utorka, a u opštini Šid i Pećinci svake srede u vremenskom periodu od 09:00 do 14:00 časova.

19800_vojska-srbije-foto-fonet_f

Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju, na uvid treba da ponese:
– Ličnu kartu
– Uverenje o Državljanstvu Republike Srbije ili izvod iz matične knjige rođenih
*Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave nadležnom diplomtsko – konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

Opšti poziv proizvodi isto pravno dejstvo kao i pojedinačni poziv (član 10. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi).

Uvođenje u vojnu evidenciju je redovna praksa u oružanim snagama i zakonom predviđena obaveza koja je ostala na snazi nakon donošenja Odluke Skupštine Srbije o obustavi obaveze služenja vojnog roka 15. decembra 2010. godine.

You May Also Like