Sremska Mitrovica – Na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za sve kategorije u brzom hodanju koje je održano 25. septembra u Beogradu mitrovčanka Maja Šajić osvojila je bronzu prehodavši 5000m za 31:31,71. Za Šajić ovo je prvo zvanično takmičenje u brzom hodanju.

U nedelju 26. septembra, takođe u Beogradu, održano je Pojedinačno prvenstvo Srbije za mlađe pionire. Nastupilo je 8 pionirki AK “Srem”, a po hladnom i kišovitom vremenu koje je ometalo sve takmičare osvojeno je jedno zlato i dve bronze.

Najuspešnija, a može se reći i najubedljivija, je bila Anja Lajić u skoku u dalj iz zone odskoka koja je u konkurenciji 32 takmičarke bila prva sa rezultatom 4,94m dok je njena klupska drugarica Jovana Radojević osvojila bronzu skočivši 4,70m. U skoku u vis bronzana je bila i Željka Poznanović rezultatom 1,45m.

Anja Lajić

Kovačić Anđela je u trci na 60m sa preponama bila šesta (11,10 s), Natalija Krstić je u bacanju kugle (2 kg) bila takođe šesta (8,74m), Ratić Anja je na 300m bila deseta (47,53 s), u bacanju vorteksa Lana Krnjević je bila deveta (37,33m), a Sara Bertok šesnaesta (32,41m).

Za sam kraj sezone ostalo je još narednog vikenda da se održi Finale kupa Srbije za pionire sledeće nedelje u Kruševcu, a onda slede pripreme za narednu sezonu u kojoj se očekuju još bolji rezultati pod vođstvom atletskih trenera Dragiše Đorđića, Komlenić Bojana, Erak Miroslava i Kostadinović Aleksandre.

Možda Vam se svidi i