Sremska Mitrovica – U susret Uskršnjim praznicima Klster Sveti Dimitrije u sradnji sa Centrom za kulturu “Sirmiumart”, a uz podršku Grada Sremska Mitrovica organizovali su mali Uskršnji bazar.

Prvobitna ideja organizatora bila je da se Bazar održi na Žitnom trgu oko iskopina drevnog grada Sirmijuma, ali zbog loših vremenskih uslova došlo je do promene lokacije, tako da je deset štandova na kojima se mogu naći razni proizvodi kućne radinosti sa uskršnjim motivima postavljno na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici.

Cilj organizatora jeste da Uskršnji bazar izložbeno – prodajnog karaktera postane tradicionalan i da svake godine okupi mnoštvo izlagača, kako iz regije Srema, tako i iz susednih država.

uskršnji bazar1

Marko Nikšić, zamenik direktora Klastera Sveti Dimitrije turističkog klastera mikroregije objasnio je da je organizovanje Bazara nastavak projekta koji je pokrenut od strane Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG).

“Tezge na kojima naši izlagači prezentuju i prodaju svoje proizvode domaće radinosti dobili smo u okviru grant projekta koji je realizovan u okviru međuregionalne saradnje Drina – Sava”, rekao je Nikšić i dodao da ovo nije prvi sajam koji je Klaster Sveti Dimitrije organizovao.

uskršnji bazar3

U Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici 14. februara organizovan je sajam “Zvuci, ukusi i mirisi tradicije”, identičan sajam pod tim nazivom organizovan je nešto kasnije i u Bijeljini, a zatim i u Šapcu.

Uskršnji bazar traje od 7. do 10. aprila, za poslednji dan održavanja predviđeno je takmičenje za najlepše našarano Uskršnje jaje i tezgu.

uskršnji bazar

uskršnji bazar2

Možda Vam se svidi i