Uskoro početak radova na „Učeniku“

Sremska Mitrovica – Pre samo nekoliko dana objekat nekadašnje Matrozove papirnice „Učenik”, je ograđen kako bi ga majstori pregledali i utvrdili u kakvom je stanju, da bi u narednom periodu bila otpočeta njegova sanacija.

“Učenik” koji se nalazi u samom centru grada, preko puta Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici, biće izdat u zakup privatnom licu, a za koju delatnost će objekat biti namenjen još uvek tačnih i zvaničnih informacija nema.

1

Objekat “Učenik” koji je godinama bio u vlasništvu Fabrike celuloze i papira “Matroz”, nalazi se na zemljištu koje je šezdesetih godina oduzeto od Rimokatoličke župe. Zakonom o restituciji, koji je stupio na snagu 2011. godine, sporno zemljište je vraćeno Rimokatoličkoj župi Svetog Dimitrija, pa je crkva ponovo postala vlasnik.

Kako je za radio Ozon ranije rekao Eduard Španović, mitrovački župnik, crkva je od kraja 2014. godine i vlasnik objekta “Učenik”. “Rimokatolička župa je uspela da vrati zemljište koje joj je oduzeto krajem šezdesetih godina i da ponovo postane zakonski vlasnik.

ucenik

Španović je potvrdio da će u narednim danima početi i konkretni radovi na sanaciji ovog objekta, ali nije precizirao do kada će ti radovi biti završeni, kao ni za koju namenu će objekat služiti.

ucenik1

You May Also Like