Sremska Mitrovica – Tačno pre nedelju dana, u sredu 18. februara Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije donela je odluku da nastavi štrajk, odlučivši da ne potpiše Poseban kolektivni ugovor i sporazum o rešavanju spornih pitanja u prosveti. Kao razlog navedeno je nepostojanje čvrste garancije da će dogovoreno biti i ispunjeno.

U Srbiji prema podacima sindikata prosvetnih radnika u štrajku je i dalje oko 660 škola, od toga jedanaest škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica.

strajk

Časovi sa 45 na 30 minuta skraćeni su u sledećim školama: Mitrovačka gimnazija, Ekonomska škola, OŠ “Jovan Popović”, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, osnovne škole u Laćarku i Martincima kao i OŠ “Boško Plakovljević Pinki” i delimično srednja medicinska škola “Draginja Nikšić” i Prehrabeno-tehnološka škola.

Štrajk prosvetnih radnika prekinuli su članovi dva od četiri reprezentativna sindikata koji su organizovali štrajk. Štrajk su nastavili članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti.

Možda Vam se svidi i