U nedelju Atletski miting Grada Sremska Mitrovica

Sremska Mitrovica – Povodom održavanja drugog po redu Atletskog Mitinga Grada Sremske Mitrovice, danas je u prostorijama uprave stadiona održana konferencija za medije.

Na konferenciji su predstavljene discipline u kojima će snage odmeriti atletičari, njihove kategorije, najavljen je dolazak takmičara iz susednih država, a bačen je i kratak osvrt na „Prolećni atletski miting prijateljstva 2015“ koji je održan proteklog vikenda upravo na mitrovačkom Gradskom atletskom stadionu, popularno nazvanim „Park prinčeva“.

Atletski miting Grada Sremska Mitrovica koji ima tedenciju da postane tradicionalno međunarodno takmičenje biće održan u nedelju, 3. maja sa početkom u 14:00 časova. Takmičenje je namenjeno za starije pionire/ke (15 i 16 godina), mlađe juniore/ke (17 i 18 godina) i starije juniore/ke (18 i 19 godina).

AtletskiStadion

Prema rečima Dragana Jovanovića, direktora Gradskog atletskog stadiona u Sremskoj Mitrovici očekuje se veliki broj takmičara, veći nego prošle godine kada je učešće u Mitingu uzelo oko 150 atletičara. Za razliku od prošle, ove godine takmičenje dobija status međunarodnog, jer će se među madim srpskim atletičarima naći i atletičari iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Stevica Radenković, predsednik zbora atletskih sudija Sremske Mitrovice, sudijski delegat Atletskog saveza Srbije i jedan od suorganizatora objasio je da Miting ima karatkter klasičnog atletskog takmičenja po planu i programu Atletskog saveza Srbije, pa prema tome discipline u kojima će se atletičari takmičiti su: trke na 100 metara, 110 metara sa preponama, 400 metara, 800 metara, 1000 metara, 1500 metara, 3000 metara, skok u dalj, skok u vis, skok s motkom, troskok, bacanje kugle, kladiva, diska i koplja.

Što se tiče „Prolećnog atletskog mitinga prijateljstva 2015“ koji je održan proteklog vikenda na Gradskom atletskom stadionu, Jovanović je sa zadovoljstvom rekao da je takmičenje billo najmasovnije u istoriji ovog stadiona. Na takmičenju je čestvovalo je preko sedam stotina dece , a pokazala se izvanredna organizacija AK „Srem“.

Za sam kraj konferencije najavljeno je i Opštinsko takmičenje u atletici za osnovne i srednje škole koje će se održati u sredu, 29. aprila i to od 10:00 časova takmičiće se osnovci, a od 12:30 časova srednjoškolci.

Atletski miting Grada Sremska Mitrovca organizuje lokalna samouprava Grada, sudijska organizacija i uprava Gradskog atletskog stadiona.

You May Also Like