Promocija ženskog fudbala i u seoskim sredinama

Sremska Mitrovica – Utakmicom između ŽFK „Sremice“ i selekcije Vojvodine, koja je sastavljena od najtalentovanijih devojčica starosti do 13 godina sa teritorije ove autonomne pokrajine i zvanično je otpočela akcija promocije ženskog fudbala i po selima na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Prva utakmica u nizu odigrana je na fudbalskom terenu u Salašu Noćajskom, a krajnji rezultat bio je 5:0 za reprezentaciju Vojvodine.

„Upravo na ovaj način, odigravanjem utakmica u selima mi želimo da promovišemo ženski fudbal i u tim sredinama i da privolimo što veći broj devojčica da nam se pridruže, jer ako dobijemo na masovnosti, lako ćemo izvući i kvalitet“, kratko je rekla Danijela Stojiljković – Savić, predsednica ŽFK “Sremice”.

utakmica2

Današnja utakmica bila je i dobra prilika za oba tima da se što bolje uigraju, devojčice iz reprezentacije za predstojeći turnir u Staroj Pazovi, a „Sremice“ za nastavak sezone.

utakmica1

Da su „Sremice“ na dobro putu u stvaranju kvalitetnih igrača govori i podatak da je mlada Sara Bančević, inače član ŽFK „Sremice“ danas nastupila protiv svojih saigrača, jer je već kao talentovana odabrana da nastupa za reprezentaciju Vojvodine.

You May Also Like