Sremska Mitrovica – U toku jučerašnjeg dana, u pre podnevnim satima na dečijem igralištu u Mačvanskoj Mitrovici, za sada nepoznato lice ili lica otrovali su tri psa, koja su nedugo zatim i uginula.

Na poziv građana koji je upućen udruženju građana “Kanis”, koje se bavi zaštitom životinja, odazvala se Adrijana Nedeljković koja je na samo nekoliko metara od klackalica i ljuljaški u parku za decu u Mačvanskoj Mitrovici zatekla tela tri uginula psa, tragove povraćanja, ali i otrova.

psi1

Otrov koji je namenjen psima nasut je u jednu posudu koja je ostavljena pored kante za smeće, svega par metara iza leđa prodavaca na improvizovanoj pijaci u samom centu Mačvanske Mitrovice, pa se prema rečima Nedeljković sumnja da je pse otrovao upravo neki od prodavaca na toj pijaci. Posuda sa otrovom je ukonjena, ali rasutog otrova i tragova povraćanja i dalje ima svuda po dečjem parku.

Od tri psa koja su uginula, dva su psi lutalice, dok je jedan vlasnički pas.

psi3

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici je odmah obaveštena o ovom slučaju, i njeni pripadnici su u kratkom roku izašli na lice mesta. Nakon uviđaja podneta je krivična prijava protiv N.N. lica.

psi5

psi4

Možda Vam se svidi i