Sremska Mitrovica – Za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije sutra se zvanično završava letnji raspust i počinje prvo polugodište nove 2015/2016. školske godine.

Prvo polugodište, kako stoji u Kalendaru vaspitno – obrazovnog rada, ima 98 nastavnih dana, dok je drugo polugodište nešto kraće i traje 82 nastavna dana, sve ukupno 39 radnih nedelja.

Što se tiče srednjeg obrazovanja prvo polugodište traje kao i kod osnovaca, 98 dana, dok je drugo polugodište par dana duže nego za osnovce i traje 87 nastavnih dana, što čini ukupno 40 radnih nedelja.

U osnovnim sremskomitrovačkim školama u prvoj školskoj nedelji u prepodnevnu smenu idu đaci starijih razreda, odnosno đaci V, VI, VII i VIII razreda, dok u drugu, poslepodnevnu smenu idu učenici I, II, III i IV razreda.

skola

Satnica prijema đaka prvaka se razlikuje od škole do škole, pa će tako na primer prijem za prvake u OŠ “Sveti Sava” biti organizovan tačno u podne, u OŠ “Slobodan Bajić Paja” u 15:00 časova, dok će prijem prvaka u „Pinkijevoj“ školi biti organizovan u 14:00 časova.

U Srednjoj medicinskoj školi “Draginja Nikšić” početak nastave za učenike I i II razreda je pre podne sa početkom u 7:15 časova, a za III i IV razrede nastava će se održati u posle podne sa početkom u 13:00 časova.

U Srednjoj ekonomskoj školi “9. Maj” prvi i treći razredi su u prvoj, a drugi i četvrti u drugoj smeni prve školske nedelje. Isti raspored smena je i u “Mitrovačkoj gimnaziji”.

U Srednjoj tehničkoj školi “Nikola Tesla” raspored je sledeći:
Prva smena – elektro smerovi (druga, treća i četvrta godina), 1AT, 2AT
Međusmena od 10:00 časova – polaze svi prvaci (samo tog dana)
Druga smena – mašinski smerovi (druga, treća i četvrta godina), 3AT, 4AT.

Učenici prehrambenih i hemijskih smerova Srednje prehrambeno šumarske i hemijske škole prve nedelje ove školske godine nastavu će imatu u prvoj smeni, dok će učenici šumarskih i drvarskih smerova nastavu imati u drugoj smeni.

Možda Vam se svidi i