Sremska Mitrovica – Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica, 21. avgusta raspisala je drugi javni poziv za sufinansiranje projekata iz budžeta Grada Sremska Mitrovica radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2015. godini.

Kako se navodi u tekstu predmet ovog javnog poziva/konkursa je sufinansiranje projekata iz budžeta Grada Sremska Mitrovica u oblasti javnog informisanja, u cilju informisanja javnosti o aktuelnim dešavanjima od značaja za život svih građana Sremske Mitrovice – a posebno kroz podršku proizvodnji medijskih sadržaja u cilju zaštite i razvoja ljudskih prava i demokratije, unapređivanja pravne i socijalne države, slobodnog razvoja ličnosti i zaštite dece i mladih, razvoja kulturnog i umetničkog stvaralaštva, razvoja obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema, razvoja nauke, razvoja sporta i fizičke kulture i zaštite životne sredine i zdravlja ljudi.

grad sremska mitrovica

Ukupno izdvojena sredstva iz budžeta Grada za ovu svrhu iznose 9,5 miliona dinara, od čega je za elektronske medije opredeljeno 5,75 miliona dinara, za štampane medije 3,75 milona dinara.

Prijave se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja Javnog poziva.

Više informacija o pravu učešća na konkursu, kriterijumima, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave možete pročitati OVDE.

Možda Vam se svidi i