Sremska Mitrovica – U svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Sremska Mitrovica, izuzev srednje medicinske škole “Draginja Nikšić” sutra neće biti održana nastava, zbog protesta prosvetnih radnika koji će se održati u Beogradu, a na kojem će učestvovati i sremskomitrovački prosvetari.

Dobrila Gmizić, predsednik Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, ranije je za Ozon radio rekla da je najavljeni protest poslednje upozorenje ministru prosvete da povuče dopis o smanjenju zarada prosvetnim radnicima u štrajku. Gmizić je napomenula da je prvo predsednicima sindikata plata umanjena za 10 odsto, a zatim 19. februara plata je umanjena svim strajkačima.

skola-lukinos-pic01

“Dok se ne ispune naši zahtevi, nastava u osnovnim i srednjim školama u kojima prosvetni radnici štrajkuju i dalje će bti skraćeni 30 minuta, u tim školama neće se održavati sednice odeljenskih i nastavničkih veća, neće biti priprema za polaganje male mature, a u dnevnik rada će se upisivati srazmerni deo za koliko je umanjena zarada, tako da će broj časova biti manji od planiranog, što će predstavljati problem na kraju godine”, rekla je Gmizić

U Sremskoj Mitrovici u štrajku su i dalje sve škole izuzev srednje medicinske škole “Draginja Nikšić” i dela prosvetara u Prehrambeno hemijskoj i šumarskoj školi.

Možda Vam se svidi i