Sremska Mitrovica – Grad Sremska Mitrovica je pokrenuo inicijativu za ponovnim utvrđivanjem vrednosti objekta nekadašnjeg Doma vojske u Sremskoj Mitrovici, a prema informacijama koje smo dobili od Gradonačelnika Sremske Mitrovice, Branislava Nedimovića, grad je zainteresovan da od Ministarstva odbrane Republike Srbije kupi pomenuti objekat.

„Pre mesec dana mi smo komunicirali sa predstavnicima Ministrastva odbrane i zatražili da se ponovo uradi procena vrednosti Doma vojske zbog prodaje“, rekao je Branislav Nedimović.

On je dodao da je prva procena ovog objekta izvršena pre par godina i da je procenjena vrednost iznosila 45 miliona dinara. Pregovori o kupoprodaji tada nisu uspešno završeni.

„Uprava za upravljanje imovinom Ministarstva odbrane Republike Srbije je procenila vrednost ovog objekta na 45 miliona dinara, međutim, ni objekat ni lokacija ne vrede toliko novca“, rekao je Nedimović i dodao da bi Grad Sremska Mitrovica mogao za upola manje novca da izgradi nov objekat na nekoj atraktivnijoj lokaciji.

Ovaj objekat , površine oko 700 kvadrata, nekada je, osim za potrebe vojske, služio za proslavu raznih manifestacija, i mnogi Mitrovčani ga pamte po dobroj zabavi.

Zgrada Doma vojske izgrađena je pedesetih godina i u početku ovaj objekat predstavljao je Ratarski dom, a nekoliko godina kasnije pripao je Jugoslovenskoj narodnoj armiji.
Mnoge generacije u ovom objektu proslavljale su ispraćaje u vojsku, svadbe i mnoge druge svečanosti.

Dok polako pada u zaborav, nekadašnja zgrada Doma vojske, već nekoliko godina unazad ruži lice Sremske Mitrovice i čeka novu procenu, a gradonačelnik Nedimović je izrazio nadu da će se to uskoro i desiti.

Možda Vam se svidi i