Sremska Mitrovica – Na Gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici i ove godine će, u susret novogodišnjim praznicima, biti održana manifestacija „Magični trg“. Prazničnom raspoloženju, doprineće različite programske aktivnosti, koje obiluju sadržajima namenjenim deci različitog uzrasta, kao i odraslima. Pokrovitelj manifestacije je Grad Sremska Mitrovica, a za organizaciju su zadužene mitrovačke ustanove kulture.

Ovogodišnja manifestacija će imati humanitarni karakter. Kupovinom „CRVENOG IRVASOVOG NOSA“, koji će se prodavati na svim tezgama postavljenim na Gradskom trgu, ali i na još mnogim mestima u gradu, obezbediće se novčana sredstva namenjena mitrovačkim udruženjima za pomoć osobama sa autizmom i Daun sindromom. Udruženja će sav prikupljen novac iskoristiti za opremanje svojih prostorija.

Manifestacija počinje 24. decembra, postavljanjem drvenih kućica u Gradskom parku, a završava se 31. decembra. Celodnevni zabavni program će se realizovati 26. i 27. decembra. Pored brojnih sadržaja, kojima će se promovisati različite aktivnosti, kulturne, umetničke i turističke vrednosti, deo magije na Trg će uneti i izlagači, iz našeg i drugih gradova, koji će posetiocima pružiti priliku da uživaju u bogatoj ponudi slatkiša, gurmanskih specijaliteta, toplih napitaka, ukrasa i predmeta sa novogodišnjim motivima.

Tokom celodnevnog programa, svi zainteresovani će moći da posete besplatnu školu klizanja, da se zabave uz ulične zabavljače, animatore, pantomimičare, klovnove, karikaturiste i da vide nove cirkuske veštine. Najmlađi će moći da se prepuste čarima novogodišnjeg šminkanja i da se druže sa Elzom, Olafom, Mikijem i Mini. Svojim nastupom, muzičke čarolije će prirediti dečji horovi, a biće izvedeno i nekoliko novogodišnjih pozorišnih predstava.

Svako dete će imati priliku da se besplatno fotografiše sa Deda Mrazom i dobiće novogodišnji slatki paketić, u čijem pravljenju će pomoći ljudi velikog srca iz našeg Grada – privrednici, pojedinci, predstavnici brojnih organizacija, ustanova, službi i udruženja.

Nova 2016. godina biće dočekana uz šabački bend „JuiceSky“, koji nastupa 31. decembra od 22:30 časa.

Program:

SUBOTA, 26. DECEMBAR
10:00 – besplatna škola klizanja
12:00 – animatori, pantomimičar, štulaš, karikaturista, šminkanje…
15.99 – fotografisanje sa Deda Mrazom
16:30 – spektakl na ledu

NEDELJA, 27. DECEMBAR
10:00 – besplatna škola klizanja
11:00 – ulični zabavljači, klovnovi, šminkanje…
13:00 – predstava „Da li si junak?“ – glumci filma „Mntevideo“
15:00 – fotografisanje sa Deda Mrazom

Možda Vam se svidi i