Sremska Mitrovica – Gradskoj organizaciji Saveza slepih sa sedištem u Sremskoj Mitrovici odobreno je finansiranje projekta pod nazivom „Šarenica“ od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Ciljna grupa projekta su slepa i slabovida lica, članovi organizacije slepih, članovi njihovih porodica i opšta populacija lokalne zajednice.

slepi

Osnovne aktivnosti projekta su: organizovanje radionica tkanja na razboju kao i organizovanje prodajne izložbe gotovih radova na kraju projekta. Radionice tkanja se odvijaju u prostorijama organizacije slepih, dva puta nedeljno po 3 sata.

Korišćenjem metoda grupnog rada, kroz mešovite radionice slepih i slabovidih i videćih lica podstičemo međusobno druženje korisnika, aktivnije korišćenje slobodnog vremena i neminovni izlazak iz kuće čime se podstiče njihovo sticanje samopouzdanja, socijalna rehabilitacija i integracija u društvene aktivnosti.

Možda Vam se svidi i