Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Ilija Nedić ugostio mitrovačke osnovace, osvajače medalja na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih.

Na ovom takmičenju mitrovačka delegacija sastojala se od 26 takmičara i sedam trenera, predvođenih generalnim sekretarom Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, Nemanjom Crnićem. Svi takmičari su se vratili sa osvojenom medaljom, što mitrovačku delegaciju čini jednom od najuspešnijih na ovom takmičenju.

2

Osvojene su dve zlatne, četiri srebrne i jedna bronzana medalja. Titulu najboljeg tenisera i jedino od dva zlata za Sremsku Mitrovicu osvojio je Miljan Krstić, drugo zlato osvojili su mitrovački košarkaši. Srebrom su se okitile košarkašice i fudbaleri 2004. godište. Pored njih srebro je osvojeno i u igri između dve vatre za decu 2006. godište, kao i u odbojci na pesku. Bronzu i treće mesto osvojio je mladi atletičar Igor Opačić.

“Sremska Mitrovica je još jednom pokazala da je zaista grad sporta, a osvojene medalje to su samo potvrdile. Čestitam učesicima, njihovim trenerima i roditeljima na ovom izvanrednom uspehu i nadam se da će sledeće godine biti ponovljen”, rekao je Nedić na prijemu.

Međunarodno finale Sportskih igara mladih održano je u hrvatskm Gradu Splitu od 24. do 28. avgusta, a pored takmičara iz Hrvatske i Srbije učestvovali su i osnovci iz Bosne i Hercegovine.

Možda Vam se svidi i