Sremska Mitrovica – Kampanja za podizanje svesti zaposlenih u zdravstvu u vezi sa njihovom ulogom u sprečavanju nasilja nad ženama nastavlja se ove nedelje u Sremskoj Mitrovici i Somboru.

Domaćini sastanaka su okružni zavodi za javno zdravlje, a prisustvovaće im predstavnici domova zdravlja, bolnica, zavoda za javno zdravlje i lokalnih samouprava iz Zapadnobačkog i Sremskog okruga.

Sastanak u Sremskoj Mitrovici biće održan u petak, 30. januara u 10.30 časova u Edukativnoj sali Opšte bolnice (Stari šor 65).

Na sastancima će se govoriti o zadacima zdravstvenih ustanova u zaštiti žena od nasilja u porodici i u partnerskim odnosima, a uvodničarke i uvodničari će, između ostalih, bitipomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Danijela Stanković Baričak, direktor Doma zdravlja u Inđiji prim. dr Vasa Petrović i zamenica pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana za ravnopravnost polova Danica Todorov.

Kampanju sprovodi Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju u saradnji sa Pokrajinskim zaštitnikom građana – ombudsmanom.
Sastanci sa predstavnicima zdravstvenih ustanova biće održani početkom februara još u Zrenjaninu, a početkom marta u Novom Sadu.

You may also like