Sremska Mitrovica – U subotu 22. avgusta na bazenima Sportskog centra „Oaza“ u Sremskoj Mitrovici održan je Plivački miting „7. Pingvin kup“ na kome je nastupilo 196 plivača iz 11 klubova Bosne i Hercegovina, Rumunije i Srbije.

Na ovom takmičenju za domaćina Plivački klub „Sremska Mitrovica“ nastupilo je čak 36 plivačica i plivača u zvaničnom programa, a pre toga na revijalnoj trci nastupilo je 54 malih mitrovčana polaznika letnje škole plivanja, što je još jedan pokazatelj kvalitet rada u ovom klubu.

U takmičarskom programu prikazan je izuzetan kvalitet plivanja, u ekipnoj konkurenciji najuspešniji bili su plivači domaćina PK „Sremska Mitrovica“ ispred plivača „Valisa“ iz Valjeva, dok su treći plivači PK „Delfin“ iz Temišvara u Rumuniji.

škola plivanja Plivački klub Sremska Mitrovica

U pojedinačnoj konkurenciji najbolje rezultate takmičenja isplivali su u ženskoj konkurenciji Snežana Popov iz Temišvara na 50 m leđno sa rezultatom 33.71, što je 517 FINA bodova, a u muškoj konkurenciji član zrenjaninskog „Proletera“ Luka Poznanović takođe na 50 m. leđno sa rezultatom 30.53 ili 488 FINA bodova.

Trka štefeta 8×50 metara slobodno bila je Memorijalna trka u znak sećanja na rano preminulog Mitrovačkog plivača Srđana Arizanovića. Pobednik ove trke bila je štafeta PK „Valis“ iz Valjeva.

Izuzetni uslovi u SC „Oaza“, besprekorna organizacija, prepuno gledalište i odlični rezultati omogućili su da u najtrofejnijem individualnom srpskom sportu Sremska Mitrovica dobije status značajnog plivačkog centra u Srbiji. Ovo takmičenje nalazi se i u zvaničnom kalendaru Plivačkog saveza Srbije i jedno je od najvećih plivačkih takmičenja ikada organizovano u našem gradu kako po broju učesnika, tako i po kvalitetu ostvarenih rezultata.

Možda Vam se svidi i