Sremska Mitrovica – Mitrovački osnovci juče su osvojili prvu medalju na međunarodnom finalu Sportkih igara mladih koje se održava u hrvatskom gradu Splitu od 24. do 28. avgusta, a danas je osvojeno i jedno zlato.

Prvu i to srebrnu medalju osvojili su dečaci, tandem Simić – Cvijanović u odbojci na pesku, dok je zlato osvojio Miljan Krstić u tenisu.

Mitrovački fudbaleri 2004. godište plasirali među prve tri ekipe, a ekipa koja učestvuje u igri između dve vatre večeras u 19:30 časova boriće se u finalu za najsjajnije odličje.

sportske igre mladih

Prema rečima Nemanje Crnića, generalnog sekretara Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, koji je takođe otputovao u Split, atmosfera na takmičenju je sjajna i očekuje se da će Mitrovčani osvojiti još medalja.

Delegaciju iz Sremske Mitrovice koja je otputovala u Split čini njih ukupno 34 učesnika Igara i njihovih trenera. Oni su u Split otputovali u ponedeljak, 24. avgusta, a povratak je zakazan za petak, 28. avgust.

Sportske igre mladih održane su po prvi put u Hrvatskoj 1996. godine sa glavnim ciljem da omoguće osnovcima i srednjoškolcima učešće u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom leta. U Bosni i Hercegovini organizuju se 5 godina, a u Srbiji tek dve godine.

Možda Vam se svidi i