Održan prolećni kros Pinkijeve škole

Sremska Mitrovica – Na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici juče je održan drugi po redu školski prolećni kros osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“.

Na ovom krosu učestvovala se deca od prvog do osmog razreda ove osnovne škole, a baš kao i prošle i ove godine pridružila su im se deca iz predškolske ustanove „Pčelica“, objekta „Maja“ koji se nalazi u naselju Dekanske bašte u Sremskoj Mitrovici.

„Odziv za današnji kros je izuzetno veliki što pokazuje da je ovo jedna svakako lepa manifestacija koju Grad Sremska Mitrovica treba da podrži“, rekao je Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

kros

Nedić je uputio apel i drugim školama sa teritorije grada da poput „Pinkijevaca“ organizuju ovakvo ili slično dešavanje.

Svetlana Milovanović, direktor osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ izrazila je zadovoljstvo zbog velikog broja dece koja su uzela učešće u krosu i dodala da je važno da i druge škole organizuju ovakva sportska dešavanja na kojima se deca takmiče, ali pre svega druže.

kros2

Prolećni kros osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ podržale su dve gradske uprave, Gradske uprava za obrazovanje i Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu.

kros3

You May Also Like