Sremska Mitrovica – Veb-portal „Fruškać“, koji objedinjuje sva dobra i bogatsvo Fruške gore, otvoren je za sve ljubitelje prirode. Prepun zanimljivih činjenica i kreativnih ideja, „Fruškać“ će se dopasti svima…

Fruškać, odnosno fruskac.net je onlajn vodič kroz Nacionalni park Fruška gora nastao sa ciljem očuvanja njegovih kulturnih, istorijskih i prirodnih vrednosti. Osnovan 2015. godine, Fruškać je nezavisno, dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje pokrenuto samoinicijativom entuzijasta i zaljubljenika u prirodu. Portal je napravljen isključivo doprinosom i veštinama zaljubljenika u prirodu.

„Naša zamisao bila je da kreiramo veb-portal na kome bi trebalo da budu objedinjena sva dobra Fruške gore, sva mesta u njenom okrilju koja bi bila dovoljno interesantna za istinske ljubitelje prirode. Samo pravi zaljubljenici podstiču pozitivne promene i mi se upravo iz tog razloga nadamo da ćemo zajedno, kao tim, uspeti da pokrenemo i konkretizujemo mnoge akcije“, kaže osnivač portala Nikola Arežina.

firuskac1

Osnovni ciljevi portala su očuvanje prirodnog i kulturnog nasleđa, ekologija i zaštita životne sredine, podizanje svesti građana o Fruškoj gori, promovisanje eko i seoskog turizma i potencijala Fruške gore, promovisanje organske hrane, promovisanje čistih i obnovljivih izvora energije, promovisanje pozitivnog stava i dobrih ideja.

„Sav dosadašnji uloženi trud i posao uspeli smo da realizujemo bez učešća trećih lica i institucija. Želeli smo da vodimo projekat u smeru za koji mi smatramo da je dobar. Sada, kada smo završili inicijalne korake ovog velikog poduhvata i stvorili preduslove za ozbiljne rezultate, nadamo se da će i čitavo društvo, ili bar njegov deo za početak, uvideti značaj našeg rada i dati podršku da nastavimo u ritmu u kom smo započeli“, objašnjava osnivač portala „Fruškać”.

Možda Vam se svidi i