Održana promocija knjige ,,Mozaik sećanja’’

Sremska Mitrovica – Promocija knjige ,,Mozaik sećanja’’, autorke Jelice Negovan, održana je sinoć u Knjižari Book bar u Sremskoj Mitrovici.

Promocija je održana u saradnji sa NVO ,,Aktivna“, a o knjizi su govorili prof. dr Slađana Milenković, Živko Popov, pisac i Jelica Negovan, autorka., koja je svoju knjigu opisala kao lirski zapis sećanja i slika Sremske Mitrovice iz prošlosti.

jelica

„Napisala sam jedan lirski zapis u kome se spominje oko 300 Mitrovčana, bivših i sadašnjih, i oko 100 raznih objekata, kao što su škole, kafane i poslastičarnice. Knjiga je započeta davno, u jednom trenutku sam želela i da je bacim, međutim, na svu sreću nisam. Nadala sam se da će je posle mnogo godina pronaći neko mlađi i da će želeti da je pročita. Tako je i bilo, a mlađi su me i nagovorili da je objavim“, rekla je Jelica Negovan.

Živko Popov, pisac, o knjizi „Mozaik sećanja“ je rekao da je to knjiga sećanja na jedno određeno vreme i da može da se uvrsti u onaj red knjiga o Mitrovici koje su pisali istoričari.
„Pisana je izuzetno lirski, puna je poezije, veoma lako se čita i teško se dovojiti od nje“, rekao je Popov.

U muzičkom delu promocije nastupili su Ljilja Nenadović, gitara i Tamburaški orkestar Predraga Petrovića a promociju je vodila Svetlana Sabo.

You May Also Like