Agencija za privredne registre (APR) Srbije počeće od danas da vodi Registar medija, a biće ugašen Registar javnih glasila, saopštila je danas APR.
Elektronske podatke iz Registra javnih glasila APR će uneti u bazu podataka Registra medija po službenoj dužnosti, dok će izdavači medija imati rok od šest meseci da ispune zakonsku obavezu prijavljivanja podataka koji nisu registrovani u starom registru.

U Registru medija biće objavljivani i podaci o državnoj pomoći i novcu koji medijima dodeljuju državni organi, lokalna samouprava, organizacije sa javnim ovlašćenjima ili pravna lica koje osniva ili finansira Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.

Registar će objavljivati i podatke o prosečno prodatom tiražu medija u kalendarskoj godini, koji će se prijavljivati do 31. marta tekuće godine za prethodnu godinu.

Preko linka Pretraga podataka biće omogućen pristup javnim podacima iz Registra medija, a Agencija će sutra na svojoj internet stranici www.apr.gov.rs objaviti nove obrasce registracionih prijava, kao i uputstva o potrebnoj dokumentaciji za registraciju medija po novom Zakonu o informisanju i medijima.

Trenutno je u APR-u registrovano 1.363 javnih glasila.

Možda Vam se svidi i