U “Roda” objektima u Sremskoj Mitrovici, inspekcija je utvrdila da se jaja proizvođača „Fili pili“ ne nalaze u prodaji.

Sremska Mitrovica- Veterinarska inspekcija je protekle nedelje tokom službene kontrole u objektu „Merkator S“ Megamarket Roda u Valjevu, iz prometa povukla 800 konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, prilikom kontrole, inspekcija je u prometu zatekla 800 komada konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“ – farme Mrčić, Valjevo, kao jaja robne marke „Merkator“, čije je stavljanje u promet zabranjeno.

„Preduzeću „Fili pili“ je Rešenjima veterinarske inspekcije, od 25. novembra 2014. i 09. januara 2015. godine koja su i dalje na snazi, zabranjeno stavljanje u promet konzumnih jaja, pri čemu je rešenjem od 09. januara 2015. godine, na farmi u Mrčiću, proglašena zaraženost salmonelom kategorije 1“, piše u saopštenju.

Usmenim rešenjem veterinarskog inspektora naređeno je povlačenje iz prometa zatečenih konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“ u objektu Merkator u Valjevu i naloženo njihovo neškodljivo uništenje.
Takođe, izrečena je zabrana stavljanja u promet konzumnih jaja ovog proizvođača dok su na snazi navedena rešenja veterinarske inspekcije. Odgovornom licu naređeno je da preduzme dalje mere u ostalim prodajnim objektima a koje podrazumevaju povlačenje iz prometa jaja pomenutog proizvođača.

Kako smo saznali, inspekcija je izvršila proveru i u „Roda“ objektima u Sremskoj Mitrovici, i tom prilikom je utvrđeno da se jaja proizvođača „Fili pili“ nisu nalazila u prodaji.

S obzirom da su od 26. septembra 2014. godine svi objekti „Roda“ prešli u vlasništvo trgovinskog lanca IDEA, sporna jaja se od tada u ovim prodavnicama ne nalaze u prodaji.

Možda Vam se svidi i