Sremska Mitrovica – Naplatna rampa Novi Sad – Jug, u smeru iz Beograda ka Novom Sadu, danas će biti puštena u rad, u zatvorenom sistemu naplate putarine na deonici od Stare Pazove do Siriga, najavljeno je iz JP „Putevi Srbije“.

Početak naplate po pređenom kilometru očekuje se oko 11.30 sati.

Deonica od Stare Pazove do Siriga je prva faza na kojoj počinje primena novog načina naplate, uz četiri nove naplatne stanice i to Novi Sad – Sever, Novi Sad – Jug, Maradik i Kovilj.

Vozači putničkih automobila koji su sada plaćali 240 dinara putarinu do Novog Sada, sada će za istu relaciju plaćati 190 dinara.
Oni koji se s autoputa isključe ranije, plaćaće samo za deo puta koji pređu, odnosno 60 dinara do Inđije, 70 dinara do naplatne stanice Maradik, 90 dinara do Beške, odnosno 130 dinara do Kovilja, stoji u saopštenju Ministarstva građevinarstva dostavljenom Tanjugu.

Na celoj deonici od Stare Pazove do Siriga, putarina za putničke automobile od danas će umesto 570 dinara iznositi 290 dinara, za motocikle umesto 290 dinara koštaće 150 dinara, dok će vozači šlepera umesto 3.400 plaćati 1.760 dinara.

izvor:RTV

Možda Vam se svidi i