Sremska Mitrovica – Predškolska ustanova „Pčelica“ Sremska Mitrovica, juče je raspisala konkurs za izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove zgrade u okviru objekta „Čuperak“ u Laćarku.
Ako sve bude teklo po planu, izgradnja novog objekta trebala bi da počne na proleće 2016. godine, najavljeno iz PU „Pčelica“.

„Uslovi za raspisivanje konkursa su ispunjeni i konkurs je raspisan juče. Sledi prikupljanje ponuda, nakon čega će uslediti žalbeni rok. Ako sve bude teklo po planu i ako ne budemo nailazili na probleme, izgradnja novog objekta bi mogla da počne na proleće 2016. godine, odnosno u sledećoj građevinskoj sezoni“, rekla je Miroslava Ilijić, direktor ove ustanove.

Ona je dodala da je, prvobitno, izgradnja novog objekta trebala da počne krajem ove godine, međutim zbog problema na koje su nailazili u poslednjih par meseci, to se neće desiti u planiranom roku.

Novim projektom predviđeno je da bude izgrađena nova zgrada koja će sadržati 6 radnih soba, kuhinju, trpezariju i sve prateće prostorije koje su potrebne za objekat u kojem borave deca.

„Novi objekat biće povezan sa starim takozvanom „toplom vezom“, i imaće 6 novih radnih soba, kuhinju, trpezariju, kao i sve ostale prateće prostorije koje su potrebne da bi vrtić mogao nesmetano da funkcioniše“, rekla je Ilijić.

vrtic

Poznato je da u Laćarku već nekoliko godina unazad veliki broj roditelja ne uspeva da obezbedi mesto svojoj deci u vrtiću „Čuperak“. Kapaciteti ovog objekta su ograničeni i maksimalno iskorišćeni, a jedan broj roditelja je prinuđen da svoju decu svakodnevno odvodi u objekte u Sremskoj Mitrovici.

Ove godine u objekat „Čuperak“ upisano je 250 mališana, od toga šest grupa borave u prostorijama vrtića, a zbog manjka prostora, tri grupe su izmeštene u osnovnu školu „Triva Vitasović Lebarnik“.

Možda Vam se svidi i