Sremska Mitrovica – “Ili je pijan ili lud”, komentar je jedne devojke na sinoćni događaj na pešačkom mostu koji spaja dve Mitrovice, a koji se odigrao samo nekoliko minuta iza ponoći. Još jedan mladić je skočio s mosta u Savu zabave radi.

Izgleda da se stara navika Mitrovčana ponovo vratila, ali ovaj put akteri su se promenili, momci koji su ranije skakali s mosta u Savu sada su već odrasli ljudi, mahom porodični koji sada to nikada ne bi uradili, ali kako kaže stara izreka “mladost-ludost”.

most sremskamtrovicaTwordpressTcom
Foto:sremskamitrovica.wordpress.com

Sinoćnji skok nije jedini koji se desio tu noć, a ni poslednjih dana, jer prema rečima redovnih posetilaca mitrovačkog keja oni su sve češći i dešavaju se u kasnim večernjim satima, pa ih više ni ne začuđuju.

“Važno je da svaki momak koji je skočio bezbedno isplivao iz Save, ali dok se ne desi neka nesreća ne verujem da će svoju hrabrost momci prestati na ovaj način da testiraju”, rekla je Tamara koja je prisustvovala sinoćnjem skoku kao slučajni posmatrač.

Pešački most, most Svetog Irineja jedan je od najdužih visećih mostova u Evropi, na njemu, evo već nekoliko godina stoji memorijalna tabla posvećena mladiću koji je skokom s njega sebi oduzeo život, ipak izgleda da to nije dovoljna opomena mitrovačkim mladićima da je svaki skok s mosta u Savu, potencijalni skok u smrt.

Možda Vam se svidi i