Sremska Mitrovica – Od danas važi novi cenovnik za doprinose za gradsko građevinsko zemljište u Sremskoj Mitrovici, koji štedi privredu u odnosu na građane. Novi doprinos podjednako važi kako za sam grad, tako i za okolna sela.

Posle četiri godine prestaje da važi cenovnik doprinosa i koeficijenti za izgradnju porodičnih kuća i objekata namenjenih malim i srenjim preduzećima. Za gradnju kuće na području gradskog građevinskog zemljišta važiće koeficijenti od 0,216 do 0,224, ili ako se odluče za kolektivno stanovanje – od 0,357 do 0,371 odsto od vrenosti stana. Za izgradnju zgrade društvenog standarda (škole, fakulteta, dečije ustanove, inustrijskih i verskih objekata ili skladišnog i gradažnog prostora) koeficijenti su od 0,193 do 0,200, a za objekte poslovno-komercijalne delatnosti (hoteli, banke, osiguravajuća društva, izložbeni saloni, tržni centri i slično) koeficijenti su u rasponu od 0,385 do 0,400 odsto.

sremska-mitrovica1

„Novo je što su prozvodni objekti i magacinski prostor oslobođeni nadoknade za opremanje zemljišta“, naglašava Vladimir Petković, načelnik GU za urbanizam i komunalno-inspekcijske poslove. „Na ovaj način podstičemo razvoj proizvodnje i preduzetništva. Grad je tako omogućio umanjenje nadoknade onima koji se odluče da grade hotele, a sve u cilju razvoja ove privredne grane“,rekao je Petković.

Doprinos može da se plati u ratama i to do 36 rata, a ukoliko se uplati ceo iznos doprinosa, ostvaruje se popust od 30 odsto. Onima koji ne uplate doprinos sledi kazna od pet odsto.

Izvor: Večernje novosti

Možda Vam se svidi i