Sremska Mitrovica – U pozorištu “Dobrica Milutinović” juče je održano kvalifikaciono takmičenje u besedništvu „Besede u Zoranovu čast“ čija je ovogodišnja tema bio citat dr Zorana Đinđića “Život je ono što od njega napravimo. I Srbija je ono što od nje napravimo.”

Na takmičenju nastupilo je sedam takmičara, a pobedu i kvalifikaciju na polufinalno takmičenje koje će se održati u Inđiji 10. marta, osvojio je Nikola Stanković iz Sremske Mitrovice. Drugo mesto zauzeo je Lazar Novković, takođe iz Sremske Mitrovice, dok je treća po odluci žirija bila Jadranka Jezdić iz Radenkovića.

besede3

„Demokratska stranka svake godine organizuje takmičenje u besedništvu koje oličava upravo ono što je oličavao i Zoran Đinđić, a to je besedništvo, to je priča o našem društvu, to su misli o tome kako bi trebalo da radimo da bi naše društvo izgledalo bolje“, ovom prilikom rekao je Miroslav Vasin potpredsednik vlade AP Vojvodine i predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke. Vasin je dodao da na takmičenju učestvuju mladi ljudi bez obzira na pol, nacionalnu pripadnost ili političko uverenje i opredeljenje.

besede2

Finale takmičenja „Besede u Zoranovu čast“ održaće se 12. marta u Beogradu.

„Besede u Zoranovu čast“ su se ove godine po drugi put organizovale u Sremskoj Mitrovici, a u Srbiji prvi put su održane 2006. godine i to u Kikindi. „Besede u Zoranovu čast“ se organizuju u znak sećanja na život i viziju dr Zorana Đinđić.

besede4

Možda Vam se svidi i