Sremska Mitrovica – Poslovno sportskom centru “Pinki” u Sremskoj Mitrovici na Javnom konkursu za sufinansiranje realizacije projekta štedljive unutrašnje rasvete u javnim ustanovana, koji je raspisao Sekreterijat za energetiku i mineralne sirovine, odobrena su sredstva u iznosu od 2.830.849 dinara za postavljanje LED rasvete.

Nova rasveta biće postavljena do početka nove sezone Jadranske lige, koji je zakazan za 1. oktobar, a koju kao domaćin KK “Mega Leks” i ove godine igra u sremskomitrovačkoj sportskoj hali.

hala

Vasilj Ševo, direktor PSC “Pinki” potvrdio je ovu informaciju i kratko rekao da je cilj obezbediti najbolje uslove za odigravanje Jadranske lige u našem gradu, pa između ostalog i najbolji mogući televizijski prenos utakmica, koji će zahvaljujući novoj rasveti biti znatno kvalitetniji. On je dodao da se ugradnjom nove rasvete ostvaruju i značajne uštede.

Ukupna sredstva predviđena ovim Konkursom iznose 40.972.931 dinara, a pored PSC “Pinki” Sremske Mitrovice novac je dobilo još 14 ustanova sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine.

Za postavljanje LED rasvete u PSC „Pinki“ pored sredstava obezbeđenih pokrajinskim Konkursom i lokalna samouprava obezbedila je jedan deo, pa se ukupna vrednost ove investicije procenjuje na oko 4 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i