Od jutros nema popularne društvene mreže facebook. Od sedam sati jutros, nije moguće pristupiti ovoj stranici.

fejs

 

Facebook je očigledno „pao“ i korisnici ne mogu da pristupe sajtu za društveno umrežavanje.

Ovo nije prvi put, Facebook se suočava ovaj problem, bilo je primera u prošlosti kada je Fejsbuk suočen sa sličnim problemima. 19. juna 2014. godine, Fejsbuk takođe na kratko imao problem i korisnici nisu mogli pristupiti.

Danas je ista situacija i za sada, uzrok ovog problema je nepoznat.

Facebook stranica prikazuje prikazuje poruku, ‘Nešto nije bilo u redu, radimo na tome, i da će je popraviti čim budemo mogli „, dok pokušavate da se prijavite na Facebook.

nije

 

Posle nešto više od sat vremena, društvenoj mreži facebook se ponovo može pristupiti.

Društvene mreže Fejsbuk i Instagram, ponovo su operativne.

U tom periodu nisu radile ni mobilne aplikacije za ove društvene mreže. Na društvenoj mreži pojavio se hešteg “#facebookdown“, koji je bio na vrhu liste “najpopularnijih tagova“. Aplikacija za komunikaciju “Hipchat“, takođe, nije radila u jednom periodu.

Hakerska grupa “Lizard squad“ preuzela je odgovornost za ovaj napad i tvrdi da su oni krivi za pad Fejsbuka i Instagrama. Treba napomenuti da je ista hakerska grupa u ponedeljak oborila sajt aviokompanije “Malezija erlajnz“.

Servis za komunikaciju “Whatsapp“, koji je u vlasništvu kompanije Fejsbuk, funkcionisao je normalno sve vreme. Društvene mreže “Google+“ i “My space“ su radile.

Možda Vam se svidi i