Sremska Mitrovica – Predstavom studenata glume „Černodrinski se vraća kući“, koja je sinoć odigrana u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, nastavljen je projekat Akademije umetnosti u Novom Sadu „Kulturni napad“.

Predstavu „Černodrinski se vraća kući” odigrali su studenti III godine glume Akademije umetnosti, u klasi profesora Ljuboslava Majere i stručnog saradnika Milana Novakovića.

Ocenivši ovaj projekat kao sjajan, Mirjana Marković, stručni sradanik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica je za radio „Ozon“ rekla da je ovaj projekat jedan od načina pomoću kojeg se možemo izboriti sa vremenom u kome preovladava rijaliti šou, i da će Grad ovakve projekte podržavati i u buduće.

qqqqqqqqqqqq

„Grad Sremska Mitrovica je dao svoju podršku projektu „Kulturni napad“. Ovo je jedan sjajan projekat, i s obzirom da živimo u vremenu raznih rijaliti programa ovo je jedan od načina da se sa tim izborimo“, rekla je Marković.

Ona je dodala da je ovo druga manifestacija po redu, koja se u okviru projekta „Kulturni napad“ održava u Sremskoj Mitrovici i najavila otvaranje izložbe i još jednu predstavu studenata Akadmije umtnosti, koje će se održati u petak.

„U petak, 20. novembra u Carskoj palati u 19:00 časova zakazano je otvaranje izložbe „Masteri grafike Akademije umetnosti u Novom Sadu (1992-2010)“, a samo sat vremena kasnije na istom mestu biće odigrana i predstava studenata glume Akademije umetnosti u klasi prof. Jasne Đuričić i samostalnog stručnog saradnika Sanje Ristić Krajnov, pod nazivom „Čehovljeve priče“.

Kulturni napad predstavlja projekat Akademije umetnosti koji obuhvata predstavljanje umetničkih sadržaja studenata Akademije umetnosti u gradovima Vojvodine.

U periodu od oktobra do decembra 2015. godine, Akademiija umetnosti će izvesti niz kulturnih programa namenjenih široj javnosti, poput pozorišnih predstava, izložbi i koncerata u ne samo u Sremskoj Mitrovici, nego i u Bačkom Petrovcu, Rumi, Zrenjaninu, Baču, Subotici, Vršcu i Šidu.

Možda Vam se svidi i